Физика VIII

Добар дан децо. Јуче сте имали прилику да погледате час физике на РТС 3. Оно што вам ја нисам објаснила је везивање отпорника. Надам се да вам је било јасно оно како је објашњено.

У својим свескама напишите лекцију ВЕЗИВАЊЕ ОТПОРНИКА(РЕДНО И ПАРАЛЕЛНО)

Све што вам је потребно је на сајту https://fizis.rs/ који смо и до сада користили. Обавезно нацртајте и слике за редну и паралелну везу.

Драги осмаци, надам се да сте се снашли са везивањем отпорника, да сте преписали и нацртали у својим свескама.Да би ми то показали сликајте и пошаљите на мејл: desanka.fizika@gmail.com

Рок вам је уторак 24.3.2020.

На овај мејл ће те слати и остале задатке, презентације и све што будете радили.

НАПОМЕНА: У НАСЛОВУ МЕЈЛА ОБАВЕЗНО СТАВИТЕ ИМЕ, ПРЕЗИМЕ И ОДЕЉЕЊЕ.

Драги осмаци, имали сте домаћи који је требало до данас да предате. Молим све који то нису урадили да заврше до сутра и пошаљу.

Ове недеље имате два часа на РТС3. 23. (ПОНЕДЕЉАК) били су задаци из електричне струје. Свака лекција је покривена задатком и лепо је објашњен. У ЧЕТВРТАК 26. имате нову лекцију РАД И СНАГА ЕЛЕКТРИЧНЕ СТРУЈЕ.ЏУЛ-ЛЕНЦОВ ЗАКОН. Пажљиво пратите лекцију, покушајте да запишете, јер до сада из физике су лекције одлично обрађене, а ту вам је и https://fizis.rs/ .

https://osdesankazajecar.edu.rs/wp-content/uploads/2020/03/ELEKTRIČNA-STRUJA-RAČUNSKI-ZADACI.pdf

Покушајте да са РТС3 препишете задатке у свесци, ја сам вам послала још неколико урађених задатака и 7 задатака за домаћи. Урадите то до следећег уторка 31.3. Нову лекцију напишите у свесци и пошаљите до петка 3.4.2020.

ПОЗДРАВЉА ВАС НАСТАВНИЦА!

21.4.2020.

Драги осмаци, надам се да сте добро и да редовно пратите програм РТС3. Почела је нова област. Ове недеље нећу да вас оптерећујем новим стварима јер имате и пробни завршни испит. Ускоро ћу у дневник да унесем ваше активности, као и резултат са кратке провере коју сте радили пре учења на даљину, да видите шта сте урадили.

КРЕТАЊЕ

Ево једне мале помоћи за завршни испит.

6.5.2020.

Здраво осмаци. Надам се да редовно пратите наставу на РТС3.

МАГНЕТНО ПОЉЕ СТАЛНИХ МАГНЕТА, МАГНЕТНО ПОЉЕ ЗЕМЉЕ

МАГНЕТНО ПОЉЕ ЕЛЕКТРИЧНЕ СТРУЈЕ

МАГНЕТНО ПОЉЕ-СИСТЕМАТИЗАЦИЈА

МАГНЕТНО ПОЉЕ-ЗАДАЦИ

МАГНЕТНА ИНДУКЦИЈА И МАГНЕТНИ ФЛУКС

Уколико вам нешто није било јасно погледајте и ово. А имате и у уџбенику од 117-136. стране.

ВАШ ЗАДАТАК ЈЕ ДА ОВО НАУЧИТЕ, ПРЕПИШЕТЕ У СВЕСКАМА РЕЗИМЕ СА 137. И 138. СТРАНЕ. А ЗАТИМ ОДГОВОРИТЕ НА ПИТАЊА.

https://osdesankazajecar.edu.rs/wp-content/uploads/2020/05/MAGNETNO-POLJE-PITANJA-I-ZADACI.doc

ПРЕПИСАНИ РЕЗИМЕ И ОДГОВОРЕ НА ПИТАЊА ШАЉИТЕ ДО 10.5.2020.

У 8/1 ОД Стефана Алковића до Павла Јовановића написаће те презентацију о ЖИВОТУ, РАДУ И ДОПРИНОСУ НИКОЛЕ ТЕСЛЕ РАЗВОЈУ НАУКЕ .

Од Петра Крстића до Лене Трандафиловић написаће те презентацију о ЖИВОТУ, РАДУ И ДОПРИНОСУ МИХАЈЛА ПУПИНА РАЗВОЈУ НАУКЕ .

У 8/2 од Ане Анђелковић до Анђеле ЖИВУЛОВИЋ написаћете презентацију о ЖИВОТУ, РАДУ И ДОПРИНОСУ НИКОЛЕ ТЕСЛЕ РАЗВОЈУ НАУКЕ .

Од Вељка Ивковића до Ане Цветковић написаћете презентацију о ЖИВОТУ, РАДУ И ДОПРИНОСУ МИХАЈЛА ПУПИНА РАЗВОЈУ НАУКЕ.

ПРЕЗЕНТАЦИЈЕ ШАЉИТЕ ДО 15.5.2020.