УПИС ЂАКА ПРВАКА И УПИС У ПРИПРЕМНИ ПРЕДШКОЛСКИ ПРОГРАМ

Поштовани родитељи будућих првака и предшколаца,

Драго нам је што управо нашу школу бирате као будућу основну школу свог детета. Мислимо да сте на правом месту! Желимо да вас обавестимо да и ове године упис почиње 1. априла. У први разред школске 2020/ 2021. крећу деца рођена од 1. марта 2013. до 1. марта 2014. године, док у припремни предшколски програм крећу деца узраста од пет и по до шест и по година.

За упис предшколаца и за упис у 1. разред будућих првака ове године биће вам омогућено да електронским путем искажете интересовање за упис детета у нашу школу путем Портала еУправа https://ezakazivanje.euprava.gov.rs/#pretraga. Услуга носи назив Исказивање интересовања за упис у основну школу. На овај начин остварићете комуникацију са Основном школом „Десанка Максимовић“, а школа ће евидентирати заинтересованост родитеља за упис детета у школу. Родитељима који су преко ове услуге исказали интересовање за Упис, електронском поштом биће послата нотификација (обавештење) о датуму уписа у основну школу (након дефинисања уписа од стране Министарства просвете, науке и технолошког развоја).

На Порталу еУправа биће доступна услуга еЗаказивање термина за упис и тестирање (омогућиће родитељима да једним доласком у школу заврше све активности везане за упис детета у школу, а након уписа, истог дана, педагошко-психолошка служба вршиће тестирање детета). Уколико не искажете на овај начин заинтересованост, не доводи се у питање упис детета у први разред основне школе.

Уколико сте заинтересовани за упис детета у нашу школу, а нисте у могућности да користе услуге Портала еУправа, моћи ћете да упишете своје дете путем мејла или SMS-поруке. Довољно је да пошаљете податке на званични имејл школе [email protected] или SMS-поруку на број телефона 062/ 97 80 844. Лице задужено за пружање информација у вези са уписом је Биба Јовановић-Живић.
Имејл или порука треба да садрже следеће податке:

  • ИМЕ И ПРЕЗИМЕ ДЕТЕТА
  • АДРЕСУ
  • КОНТАКТ ТЕЛЕФОН

Лекарски преглед и тестирања првака, који су неопходни за упис у школу и формирање одељења, биће померени, највероватније до краја августа. Избор основне школе важан је тренутак на почетку дугог образовног пута сваког детета, које ће једног дана постати образован и задовољан човек. Зато нам је важно да помогнемо да у таквог човека стаса и ваше дете. Хвала вам што ту важну мисију образовања и васпитања поверавате баш нама. За све информације у вези са Уписом првака школске 2020/ 2021, ту смо за вас! Хвала на поверењу и видимо се у школским клупама 1. септембра!!!

Тестирање ђака првака почиње 1. јуна.

Ваша Десанка