Енглески језик VI


9. јун 2020.

Одељењa 6-1 и 6-3 Драга децо, као што сам вас већ обавестила, на овој страници нема више домаћих задатака до краја наставе, већ ћу вам поделити неколико корисних линкова за учење енглеског, најчешће кроз забаву и музику.

Ево мојих препорука, за почетак, сајт Британског савета. Уколико вам ова верзија није занимљива, или је за вас превише тешка, у горњем десном углу видећете опцију LearnEnglishKids, па се можете пребацити на њу:

https://learnenglishteens.britishcouncil.org/?_ga=2.31183606.877520039.1591720536-77221713.1570549149

Поред овог, постоји један сајт, где се кроз музику може учити језик:

https://lyricstraining.com/en

Поздрав, наставница Бранкица

3. април 2020.

Одељење VI2 Драга децо, због привремене немогућности да радимо у Еучионици, узроковане одређеним техничким проблемима, почећемо са радом у Гугл учионици. Ускоро ћете добити приступни код. Поздрав, наставница Сања! 🙂

Одељење 6-1 и 6-3 Драга децо, управо сам вам поставила задатке за ову седмицу у Еучионици, па ћемо рад наставити тамо. Можете надаље очекивати задатке из Енглеског језика сваке среде на тој платформи. У опису задатка имате детаљна упутства, а ако имате било каквих питања, можете ми их поставити у самој учионици, кроз опцију „Порука“. Они који нису послали претходне домаће задатке, могу још увек то да ураде, слањем на моју имејл адресу.

Неколико ученика који имају проблем са налогом у Еучионици контактираћу преко Вибера и задати им домаће задатке у уџбенику, док се проблем на платформи не реши.

Подсећам вас такође да је потребно да четвртком пратите и часове на РТС 3.

Срећан рад и чувајте здравље!

Поздрав, наставница Бранкица😊

Одељење VI2 Драга децо, надам се да сте добро и да сте сви здрави и весели! Ускоро почињемо са радом у Еучионици, а до тада, настављамо дружење овде. Урадите 46. и 47. страну у уџбенику, уз помоћ дигиталног уџбеника који имате на диску. Ваш домаћи задатак је 25. страна у радној свесци. Урађена вежбања фотографишите и пошаљите на desanka.engleski2@gmail.com до уторка, 31.3. У наслову мејла треба да буде ваше име, презиме и одељење. Не заборавите да проверите да ли раде ваши налози у Еучионици. Велики поздрав од ваше наставнице Сање! 🙂

25. март 2020.

Одељења 6-1 и 6-3 Драга децо, молим вас да што пре проверите да ли раде ваши налози у Еучионици, које сте отворили прошле школске године, како бисмо наставили рад тамо.

Одељење 6-2, такође, проверите да ли вам функционишу налози у Еучионици, за које сте податке добили од одељењског старешине. Поред Енглеског, на тој платформи одвијаће се и ваша настава из Биологије и Историје.

Одељења 6-1 и 6-3 Док не почне да функционише наша Еучионица, настављамо са упутствима овде. Добијаћете их увек средом. Ове недеље вежбамо Present Perfect Tense на странама 34. и 35. Користите максимално и дигитални уџбеник који имате, биће вам од помоћи. На 34. страни вежбамо прилоге за време који се користе уз Present Perfect Tense. Уколико међу њима има вама непознатих речи, потражите их у речнику. Подсећам вас и да на крају радне свеске имате Grammar Bank са додатним објашњењима. На страни 35. добро проучите примере који нам показују разлику између два прошла времена на врху стране. Евентуална питања ми шаљите на мејл.

До следеће среде, 1.4.2020, урадите задатке 1, 2, 4. и 5. са ових страна у уџбенику. На моју имејл адресу, desanka.engleski1@gmail.com, пошаљите фотографију домаћег задатка, једну по страни, не сваког задатка појединачно, молим вас.

Ако неко није предао домаћи за претходну седмицу, то може да уради такође до 1.4.

Поздрав, наставница Бранкица😊

18. 3. 2020.

Одељењa 6-1 и 6-3  Драга децо, надам се да се полако привикавате на нови начин учења и да сте сви здрави. Ускоро би требало да откључамо уџбеник на Е-учионици, па ћемо тамо лакше комуницирати. Проверите да ли вам функционишу налози, ваша одељења су прошле године формирана. Док то не решимо, задатке ћете добијати овде. За почетак, урадите 32. и 33. страну у уџбенику, а уз помоћ дигиталног уџбеника који имате на диску. Ваш домаћи задатак су стране 16. и 17. у радној свесци. Решене задатке фотографишите и пошаљите на desanka.engleski1@gmail.com до понедељка, 23.3. Наслов мејла треба да буде ваше име, презиме и одељење.  Поздравља вас ваша наставница Бранкица 🙂