Током школске 2023/2024. године, група ученика 7/1 i 8/1 разреда наше школе, у оквиру часова додатне наставе енглеског језика, учествоваће у e-Twinning пројекту “Let’s Meet in Europe”. Циљ овог пројекта је освестити млађе генерације о важности својих корена, традиције и културе и упознати их са културом других земаља. Пројекат укључује израду мултимедијалних материјала за културну и туристичку промоцију сваке земље учеснице. Кроз заједничке активности и сарадњу ученици ће схватити колико је важно неговати осећај добродошлице и бити инклузиван, поштујући друге нације. Надаље, ученици ће бити укључени у активности на креативан начин и биће подстакнути да пронађу сличности и разлике између различитих европских народа. Језик који се користи у пројекту биће енглески, тако да ће ученици имати прилику да унапреде своје језичке вештине. За извођење пројектних активности користиће се различити мултимедијални алати, тако да ће моћи и да унапреде и своје дигиталне компетенције.

Наша школа је један од два представника Србије у овом великом  пројекту, у који је укључено 96 наставника и 703 ученика из следећих земаља:

Грчка (19 школа),Румунија (16), Турска (10), Италија (9), Грузија (7), Молдавија (3), Португалија (3), Шпанија(3), Украјина (2), Јордан(2), Пољска (2), Северна Македонија(2), Босна и Херцеговина (2), Хрватска (2), Албанија (1), Литванија (1).

Октобар 2023.

Први задатак ученика у оквиру пројекта био је да употребом дигиталних алата дизајнирају лого и постер пројекта. Свака школа изабарала је по један лого и по један постер који их је представљао на конкурсу за званични лого и постер. Нашу школу представљао је лого који су израдили Тара Станојевић, Петра Илић и Петар Гавриловић из 8/1 разреда.

А наш постер, чији је аутор Димитрије Ђорђевић, 8/1, онлајн гласањем је изабран за званични постер пројекта!

Проглашење победника можете видети на следећем линку https://www.facebook.com/giuseppe.bufano.96/videos/892320185753306?idorvanity=1025614471921713&locale=sr_RS

Ево и осталих радова наших ученика: