Поштовани осмаци, на овом месту добијаћете упутства, материјале, задатке и све остало намењено учењу техничког и информатичког образовања на даљину. Поздрав, наставник Дејан.

19.05.2020. POWER POINT ПРЕЗЕНТАЦИЈА

Последњи задатак је израда power point презентације. Знате да презентације треба да буду кратке, јасне, конкретне, сликовите… пишете ћирилицом или латиницом. Први слајд је насловни слајд на коме уписујете школу, предмет, тему. На првом или задњем слајду уписујете ко је урадио презентацију. Неколико слајдова (2-3) о теми коју сте изабрали (нпр. Структура рачунара – матична плоча: шта је матична плоча, чему служи, делови матичне плоче, нека занимљивост и сл.). Изаберите ЈЕДНУ тему и урадите КРАТКУ презентацију.

Понуђене теме:

1 – Пасивни електронски елементи – отпорници,

2 – Активни електронски елементи – диоде,

3 – Активни електронски елементи – транзистори,

4 – Структура рачунара – матична плоча,

5 – Структура рачунара – процесор,

6 – Структура рачунара – меморија,

7 – ГПС – глобални позициони систем.

Презентацију пошаљите до среде (27.05.2020.) на desanka.tehnicko@gmail.com тако што у наслову поруке уписујете ваше име,
презиме и одељење. Ако неко нема техничке могућности за израду презентације нека јави одељењском старешини.

28.04.2020. Препишите наставну јединицу – АКТИВНИ ЕЛЕКТРОНСКИ ЕЛЕМЕНТИ (диоде, транзистори, интегрисана кола).
Фотографишите свеске и пошаљите до 08.05.2020. на desanka.tehnicko@gmail.com тако што у наслову поруке уписујете ваше име, презиме и одељење.

07.04.2020. Препишите наставну јединицу – ОСНОВНИ ЕЛЕКТРОНСКИ ЕЛЕМЕНТИ – налази се испод логичких кола (то сте задње писали). Нацртајте шематске ознаке (симболе) елемената и табелу за одређивање вредности отпорника помоћу прстенова у боји. Фотографишите свеске и пошаљите до 16.04.2020. на  desanka.tehnicko@gmail.com тако што у наслову поруке уписујете ваше име, презиме и одељење.

 

Задатак за 2. недељу учења на даљину.

Потребно је да препишете текст у свесци основе аналогне и дигиталне технологије до понедељка. Нацртајте шематске ознаке логичких кола и табеле (задњи слајд). Текст написан косим (Italic) словима не преписујете.  Фотографију свеске пошаљите на desanka.tehnicko@gmail.com тако што у наслову поруке уписујете ваше име, презиме и одељење. Очекујем ваше маилове са фотографијама до понедељка 06.04.2020.

ДИГИТАЛНА ЕЛЕКТРОНИКА

Да се подсетимо… кренули смо са израдом електромотора из конструкторских комплета. За наставак рада потребна нам је радионица и алати и зато нема потребе да радите кући. Довољно је да погледате редослед операција.