Драги шестаци, на овом месту добијаћете упутства, материјале, задатке и све остало намењено учењу технике и технологије на даљину. Поздрав, наставник Дејан.

28.04.2020. МАКЕТА ГАРАЖЕ

Потребно је да помоћу материјала за конструкторско моделовање направите макету гараже. Користите таласасту лепенку, картон, полукартон (не морате да користите дрвене летвице за стубове и греде) и направите макету гараже према упутству које се налази у комплету или направите према својој идеји. Фотографију гараже пошаљите до 08.05.2020. на desanka.tehnicko@gmail.com тако што у наслову поруке уписујете име, презиме и одељење.

МАКЕТА МОСТА

Потребно је да помоћу материјала за конструкторско моделовање (велика наранџасто-жута кутија) направите макету моста. У кутији имате упутство, таласасту лепенку, полукартон и папир у боји – све што је потребно за израду макете моста. Направите елементе моста (укупно 11) по димензија које су дате и склопите према упутству. У уџбенику макета моста је на 131. 132. и 133. страни. Или направите макету моста по својој идеји. За обележавање користите оловку и лењир, за сечење маказе, за савијање лењир, за спајање и облагање лепак.

Фотографију готовог моста пошаљите до 21.04.2020. на desanka.tehnicko@gmail.com тако што у наслову поруке уписујете име, презиме и одељење.

ИЗРАДА МОДЕЛА ОД ПАПИРА

Задатак за ову недељу је израда куће (оригами). Потребан вам је папир квадратног облика (обичан бели папир који на крају можете да обојите). Пратите упутство корак по корак или видео упутство (погледајте линк испод). Напомена: Фотографишите рад и пошаљите имејл на desanka.tehnicko@gmail.com тако што у наслову поруке уписујете име, презиме и одељење. Очекујем ваше маилове са фотографијама до понедељка 06.04.2020.

https://en.origami-club.com/nature/house4/index.html

Прочитајте текст о мерама за рационално и безбедно коришћење топлотне енергије.